2024-04-25

Sáta önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése – TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00108

Ez a cikk már több mint egy éves, kérjük, hogy az oldalon szereplő tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa.

Sáta önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése

  • Kedvezményezett neve: Sáta Község Önkormányzata
  • Projekt címe: Sáta önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése
  • Szerződött támogatás összege: 157 300 000 Ft
  • Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
  • Projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében az Sáta Község Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlanokon lévő (3659 Sáta, hrsz 298 – polgármesteri hivatal, valamint hrsz 299/2 – művelődési ház) energetikai célú felújítására kerül sor. Jelen projekt célja:
    • a településen közigazgatást szolgáló, illetve művelődési házként funkcionáló épületek energetikai adottságainak, hőtartásának javítása, a hőveszteség mértékének csökkentése.
    • A fejlesztés egyidejűleg hozzájárul a tulajdonos önkormányzat, mint fenntartó pénzügyi stabilitásának biztosításához is, hiszen a jelenleg ismert és mért hőveszteség aránytalan plusz terhet jelent a pályázó számára. Az épület korszerű, környezetbarát technológiákra alapozott megoldásai csökkentik a fajlagos fenntartási költségeket (fűtés és energiafelhasználás), illetve csökkentik az adott intézményre vonatkozó felújítási, karbantartási költségeket a következő időszakra nézve.
    • Csökkenő környezetterhelés: a projektmegvalósítás szempontjából kulcsfontosságú szempont, hogy a fejlesztés jelentősen csökkenti az intézmény energiafelhasználását és ezáltal redukálja az energiatermeléskor felszabaduló szennyezőanyag kibocsátás mértékét.
  • A fűtött teret határoló külső és belső falak hőszigetelése.
  • Padlásfödém kőzetgyapottal történő hőszigetelése.
  • Ferde tető kőzetgyapottal történő hőszigetelése.
  • A külső nyílászárók cseréje, műanyag nyílászárókra.
  • Fűtési rendszer korszerűsítése, kondenzációs kazánokkal üzemelő, helyiségenkénti szabályozással ellátott (radiátor + termosztatikus szelep és szelepfej) rendszer kiépítésével.
  • Napelemes rendszer telepítése.
  • Tervezett befejezési dátum: 2021. 07. 30.
  • Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00108

__________________________________________________

Sajtóközlemény– Sáta önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése – 2020-06-08

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt során, Sáta Község Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlanokon lévő, közigazgatási célt szolgáló és művelődési házként funkcionáló épületeinek energetikai célú felújítására kerül sor. Az épületeken nyílászáró csere, falak és födémek hőszigetelése, fűtési rendszer korszerűsítése történik, valamint megújuló energia használata is biztosítottá válik, napelemek felszerelésével.

A fejlesztés az Európai Unió 100 %-os vissza nem térítendő támogatásával, 157,3 millió Ft-ból valósul meg.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító HatóságaTOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé, melyre Sáta Község Önkormányzata TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00108 azonosító számon pályázatot nyújtott be, mely 2018. 12. 17. napon kelt támogatási döntés szerint európai uniós támogatásban részesült.

A 157,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével a község közigazgatási célt szolgáló és művelődési házként funkcionáló épületeinek energetikai célú felújítása valósul meg.

A projekt célja ezen épületek energetikai adottságainak, hőtartásának javítása, a hőveszteség mértékének csökkentése. A fejlesztés egyidejűleg hozzájárul az intézmény pénzügyi stabilitásának biztosításához is, hiszen a beruházás korszerű, környezetbarát technológiákra alapozott megoldásai csökkentik az épület fajlagos fenntartási költségeit (fűtés és energiafelhasználás), illetve csökkentik az adott intézményre vonatkozó felújítási, karbantartási költségeket a következő időszakra nézve. A projektmegvalósítás szempontjából kulcsfontosságú szempont, hogy a fejlesztés jelentősen redukálja az energiatermeléskor felszabaduló szennyezőanyag kibocsátás mértékét.

A kivitelezési feladatokat a Calor–System Szolgáltató Kft végzi. A beruházás befejezése 2021. március 31-re, a projekt fizikai zárása 2021. június 29-re tervezett.

A projektről bővebb információt a http://sata.hu/category/eu-palyazatok/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.
3630 Putnok, Kossuth út 5.
Telefonszám: +36 48 571 132
E-mail: titkarsag@nybtf.hu

__________________________________________________

Sajtóközlemény – Sáta önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése – 2021-07-13

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé, melyre Sáta Község Önkormányzata TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00108 azonosító számon pályázatot nyújtott be. A támogatási kérelem 2018. 12. 17. napon kelt támogatási döntés szerint, európai uniós támogatásban részesült.
A 157,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével a község közigazgatási célt szolgáló és művelődési házként funkcionáló épületeinek energetikai célú felújítása valósult meg.
A projekt eredményeként, ezen épületek energetikai adottságainak, hőtartásának javítása, a hőveszteség mértékének csökkentése valósult meg. A fejlesztés egyidejűleg hozzájárul az intézmény pénzügyi stabilitásának biztosításához is, hiszen a beruházás korszerű, környezetbarát technológiákra alapozott megoldásai csökkentik az épület fajlagos fenntartási költségeit (fűtés és energiafelhasználás), illetve csökkentik az adott intézményre vonatkozó felújítási, karbantartási költségeket a következő időszakra nézve. A projektmegvalósítás szempontjából kulcsfontosságú szempont, hogy a fejlesztés jelentősen redukálja az energiatermeléskor felszabaduló szennyezőanyag kibocsátás mértékét.
A kivitelezési feladatokat a Calor–System Szolgáltató Kft. végezte. A beruházás 2021. május végén fejeződött be, a projekt fizikai zárása pediglen 2021. július 30-ra tervezett.

A projektről bővebb információt a http://sata.hu/category/eu-palyazatok/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.
3630 Putnok
Kossuth út 5.
Telefonszám: +36 48 571 132
E-mail: titkarsag@nybtf.hu

Megszakítás