2024-04-27

Közösségi terek fejlesztése Sátán – TOP Plusz 1.2.1-21-BOI-2022-00054

Kedvezményezett neve: Sáta Község Önkormányzata
Fejlesztés tárgya: Közösségi terek fejlesztése Sátán
Szerződött támogatás összege: 79 969 227 Ft

Projekt tartalmának bemutatása

Sáta Község Önkormányzata Ajánlatkérő támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00054 azonosító számú, „Közösségi terek fejlesztése Sátán” című projektje megvalósítására. A projekt keretében önkormányzati tulajdonban lévő közterületek burkolatának fejlesztése, utcabútorok elhelyezése, napelemmel működő köztéri lámpák kihelyezése, közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítményhez kapcsolódó fejlesztés (kültéri fitnesspark) és ennek alapműködéséhez szükséges tárgyi eszközök telepítése, továbbá közterületi térfigyelő kamerarendszer kiépítése tervezett az alábbiak szerint:
• A római katolikus templom, a Fáy-kastély és a parókia által körbevett szociális konyha és étkező épület előtti tér szilárd burkolatának kialakítása.
• Az egyéb nagyobb zenés-táncos szabadtéri rendezvényeknek, a falunapoknak, a sporteseményeknek a sportpálya, a mellette lévő fedett szabadtéri színpad és kiszolgáló egységek adnak helyet. Azonban a rendezvények egyre több érdeklődőt vonzanak, így itt a burkolt tér növelése tervezett.
• Napelemekkel üzemelő köztéri lámpák kihelyezése.
• Utcabútorok kihelyezése.
• A sportpálya mellé, közcélokat szolgáló sport- és szabadidős tevékenységhez szükséges tárgyi eszközök, fitnesseszközök telepítése.
• Térfigyelő kamerarendszer kiépítése, a projekttel fejlesztendő közterekhez kapcsolódóan.
• A helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó, a projekt elvárt eredményeit bemutató akció megvalósítása, mely elkészült infrastruktúra használatának bemutatása és népszerűsítése mellett, hozzájárul az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódó környezettudatos szemléletmód terjedéséhez is.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. 12. 31.

Megszakítás