Fotópályázat 2017

Sáta – ahogyan én látom
Amatőr fotópályázat

Sáta község önkormányzata és Sáta honlapja fotópályázatot hirdetett Sáta internetes honlapjának 20 éves fennállása alkalmából “Sáta – ahogyan én látom” címmel. A pályázat témája: Sáta. Olyan fotókat vártunk, amelyekkel pályázóink bemutathatták azt, hogyan látják Borsod-Abaúj-Zemplén megye Sáta községét.

A pályázat kategóriái voltak:

Kezünk nyoma
– épített környezet, épületek, tereptárgyak, tárgyak, járművek, dolgok, jelenségek

Természet
– a falu és a táj, természeti látnivalók, a falu a tájban, a táj a faluban, helyi környezet, helyi természeti jelenségek

Él és mozog
– emberek, élőlények, állatok – és Sáta

Fekete-fehér
– bármelyik előző kategória f/f megvalósításban

A pályázatnak alsó vagy felső korhatára és nevezési díja nem volt.

A jelentkezők kategóriánként maximum 5 különálló saját képpel, vagy kategóriánként maximum egy, 5 saját képből álló, máshol eddig még meg nem jelent sorozattal pályázhattak.
A kép készülhetett bármilyen, digitális kép alkotására alkalmas eszközzel, vagy bármely analóg technikával is, ekkor azonban a képet digitalizálni kell. Beadható volt bármely digitális vagy grafikai eljárással alakított kép is, ám a zsűri ebben az esetben nem a technika alkalmazását, hanem az alkalmazás tartalmát, a képhez hozzátett értéket vette figyelembe elsődlegesen.
Előhívott, papír kép is részt vehetett a pályázaton (ilyen nem érkezett). Ezeket a pályaműveket zárt borítékban, a pályázó azonosítására alkalmas adatok feltüntetésével a Sátai Községi Könyvtárban lehetett leadni, a könyvtár hivatalos nyitvatartási idejében, vagy lehetőség volt elküldeni a könyvtár postai címére.

A pályázó elfogadta, hogy
a) a pályázaton csak saját készítésű alkotások szerepelnek, az ettől eltérő pályamunkák szerepeltetése utólag is kizárást jelent,
b) a pályázatra érkezett képek kedvező elbírálás esetén azok Sáta honlapjának képanyagául szolgálhatnak (a készítő feltüntetésével).

A pályamunkákat a satahu @ gmail.com elektronikus levélcímen vártuk,
a beküldési határidő: 2017. október 1. napján 23 óra 59 perc.

Kérjük, hogy a jelentkezők pályamunkáik beküldésekor jelezzék nevüket és elérhetőségüket. A témán kívüli pályázati munkákat a szervező és a zsűri az értékelésnél figyelmen kívül hagyta.

A pályamunkákat erre a feladatra felkért szakmai-civil zsűri értékelte. A pályázat eredményhirdetésére 2017. október 21-én 13 órakor, Sáta Község Önkormányzatának polgármesteri hivatalában került sor. A pályaművekből az eredményhirdetést követően kiállítás tekinthető meg Sáta község kultúrházában.

 

A fotópályázat eredménye >>

 

A pályázat díjazása:

I. díj
30.000 Ft (ajándékutalvány)

II. díj
20.000 Ft (ajándékutalvány)

III. díj
10.000 Ft (ajándékutalvány)