2024-05-24

Ötletbörze online és a mindenki karácsonyfájánál

Ez a cikk már több mint egy éves, kérjük, hogy az oldalon szereplő tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa.

Sáta

2020. 12. 17

A 2020-as év sok tekintetben más, mint a többi. A sok megpróbáltatás, karantén, rendezvények elmaradása után az adventi időszakra sem enyhültek a szigorítások. Szerettük volna mégis valamilyen formában összehozni a falu lakosságát, sok megbeszélés után született meg az ötlet.

Kihasználva az internet adta lehetőségeket meghirdettük a sátai facebbok oldalon, valamint a sáta könyvtár facebook oldalán az online ötletbörzét, karöltve az adventi vásárral. A környékbeli emberek által kedvelt kézműves termékek árusítóinak elérhetőségeit feltüntettük a plakáton, valamint a hozzá tartozó leírásban is szerepeltek a könnyebb kereshetőség érdekében. Emellett meghirdetésre került az online ötletbörzére is, ahová a karácsony témája volt a központban. Vártunk üzenetben recepteket, otthon elkészíthető, kézműves ajándékok díszek fotóit. Ennek a célja az volt, hogy a Tanítana-tanulna katalógushoz feltárjunk további helyi erőforrásokat, akikkel a későbbiekben fel tudjuk venni a kapcsolatot foglalkozások szervezéséhez.

A plakát az online oldalakra, valamint a település könnyen elérhető hirdető helyein is olvashatóak volt, de a település minden háztartása megkapta a meghívót is.

Azért, hogy ne mi láthassuk képeken az elkészült csodákat, a meghívóban kértük a lakosokat, hogy az otthon elkészített díszekkel látogassák meg a karácsonyfát, mely az eddigitől eltérően most az új szociális konyha udvarán lett felállítva. A látogatás célja nem más volt, mint hogy a megjelentek is hozzájáruljanak a fa díszítéséhez, így magukénak is érezhették. A másik célja pedig, hogy meglátva egymás munkáját, ötleteket merítsenek, kedvet kapjanak.

Ezt a kezdeményezést nem lehetett volna megoldani csoportos foglalkozás keretében, így a hozzákapcsolódó cateringet sem lehetett biztosítani, viszont a lakosok aktivitását szerettük volna honorálni, minden háztartásba eljuttattunk egy kis csomagot.

Ez a rendezvény mindenben más volt, mint a többi mégis nekünk nagy segítség volt, mert így olyan emberek tudását, tehetségét ismertük meg, amely eddig számunkra rejtett volt. A felismert tudást a későbbiekben használni fogjuk, helyet kapnak a Tanítana-tanulna katalógusban.

Megszakítás