2024-04-16

A Magyar Kultúra Napja alkalmából kiírt versíró pályázat eredményhirdetése

Ez a cikk már több mint egy éves, kérjük, hogy az oldalon szereplő tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa.

Sáta Község Önkormányzata és a Sátai Könyvtár a Magyar Kultúra Napja alkalmából versíró pályázatot hirdetett „A tudomány az életet szolgálja” címmel, 2022. január 20-i beérkezési határidővel.

A pályázatot számos szerző érezte magáénak, sorra érkeztek a kiválóbbnál kiválóbb pályaművek Sátáról, a környékről, de az ország más részeiből is. A Szalmás Zsoltné polgármester (magyar-történelem szakos tanár), Czeber Ferencné óvodavezető, Bodri Istvánné óvodavezető helyettesből álló zsűri szép, de nehéz feladatot vállalt magára, amikor a pályaműveket két részből álló megismerési folyamat során értékelte. A versek anonim módon, a szerző neve nélkül kerültek a zsűri tagjai elé, döntésüket így hozták meg. Ennek alapján a 2022. évi Kultúra Napja alkalmából kiírt versíró pályázat eredményét a zsűri az alábbiakban hirdeti ki.

1. helyezett : Benke Gábor – Hű társam a Magány

2. helyezett : Demjén Lászlóné – Valaki

3. helyezett : Bató Nikoletta – Valaki ma nem megy haza

A zsűri különdíjai:

B. Mester Éva két verse: Várakozás – Gyermekkorom karácsonya
Szenti Liliána Elizabet: Emlékbe merülve

Gratulálunk!


A sátai díjazottak emléklapjaikat helyben kapják meg, a könyvtár telefonszámán (30/329-0019 vagy 48/438-024) közösen egyeztetett időpontban.
A távolabbi díjazottaknak postai úton juttatjuk el az emléklapokat, ezért kérjük, hogy címüket szíveskedjenek elküldeni emailben a Sátai Könyvtárnak (satakonyvtar kukac gmail.com).

Minden pályázónak köszönjük a részvételt, egy különleges pályázat felejthetetlen résztvevői voltak!

A beérkezett pályamunkákból e-book-ot készítettünk, amely az alábbi képre kattintva pdf formátumban letölthető.

e-book (pdf)


Megszakítás