2024-05-24

Új szociális konyha Sátán

Ez a cikk már több mint egy éves, kérjük, hogy az oldalon szereplő tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa.

2020. szeptember 24-én ünnepség keretében adta át Szalmás Zsoltné polgármester asszony Sáta új szociális konyháját és étkezőjét (ünnepi megnyitóbeszéd). Az úgynevezett „régi” általános iskola 2013 óta üresen álló, leromlott épületében komplex felújítási, átalakítási munkák történtek az elmúlt hónapokban. Az épület szinte teljes egészében megújult, többek között kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, a régi palatetőt cseréptetőre cserélték, az építmény előtt parkolóhelyeket alakítottak ki. A megújult épületbe új bútorok és berendezési tárgyak kerültek, és természetesen új, modern konyhai gépeket, berendezéseket állítottak működésbe. A több mint 110 millió forintos beruházás naponta 250 fő étkeztetésére ad lehetőséget a településen.

A fejlesztés megvalósításához elengedhetetlen segítséget nyújtott Riz Gábor országgyűlési képviselő, a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft., a KRODA Pályázati Tanácsadó Kft., a kivitelező Calor-System Kft., valamint Angyal Péter, a projekt műszaki ellenőre.

További képek az eseményről >>

Az épület oldalán 2006 májusában átadott kerámia emlékmű, az Emlékezés Oszlopa is megújult az átadóünnepségre. A domborművet Szalmás Zsoltné polgármester asszony felkérésére Gál Árpád, az emlékmű megálmodója és alkotója felújította, így az alkotás újra teljes pompájában díszíti a funkciójában átalakult, modernizált iskolaépületet.

Tovább az Emlékezés Oszlopa oldalára >>

Megszakítás