2024-04-17

Megkezdődik az Ózd felé vezető út felújítása

Ez a cikk már több mint egy éves, kérjük, hogy az oldalon szereplő tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa.

Tisztelt Lakosság!

Az alábbiakban néhány, mindannyiunkat érintő dologról tájékoztatom Önöket.

Örömmel mondhatom, hogy végre napokon belül elkezdődik az Ózd felé vezető út felújítása. Első körben a belterületi szakasz (plusz pár száz méter) aszfaltozása történik, tehát a Széchenyi utca teljes szakasza megújul a hídtól kezdve. A Kolozsvári utca – Széchenyi utca elágazásánál lévő híd (nagy híd) állapota is elég rossz, így egyértelmű, hogy el kell végezni annak a felújítását is. Tehát nem csak aszfaltréteget kap a híd, hanem egyéb munkálatok is történnek. Mindez elég hosszú időt vesz igénybe, ezért forgalmi rend-változásra is számítani kell.   A Volán-menetrend módosításáról az ottani szakemberek döntenek, de igyekeznek maximálisan figyelembe venni a lakosság érdekeit.  Erről a Volán hivatalos tájékoztatást ad, az a mérvadó. A buszjáratok részben módosított útvonalon járnak egy ideig, de ez elkerülhetetlen ahhoz, hogy a híd felújítása is megtörténjen. A személygépkocsi forgalmat a mellékutcákra tereljük, viszonylag könnyen elkerülhető a híd a teljes lezárás idejére is.

Mivel egyszerre több nagy beruházás is zajlik a faluban, nem egyszerű összehangolni a munkákat a kivitelezőknek sem, ráadásul az időjárás is a rosszabbik arcát mutatta eddig. 

Minden nehézség, kellemetlenség ellenére én kérem a tisztelt lakosság türelmét, megértését. A munkák végeredményére koncentráljunk, hisz minden folyó beruházás nagyot lendít a falun. 

Kérem Önöket, bízzanak meg a szakemberekben, a munkájuk végeztével mondjanak ítéletet. A csapadékvíz elvezetésével megbízott cég építésvezetői is készségesen állnak az érintettek rendelkezésére, és azt gondolom, hogy ez vonatkozik a többi kivitelezőnk szakembereire is.

Mivel a járványügyi helyzet és a hatályos szabályozás már lehetővé teszik lakossági fórum tartását, hamarosan falugyűlés keretében tudok velük együtt válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Sáta, 2021. 06. 07.                                                                                               

Tisztelettel:  Szalmás Zsoltné
polgármester

(Az indexkép illusztráció.)

Megszakítás